Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Over

Teaching & Learning Lab

Het Teaching & Learning Lab is een onderwijslab voor docenten in het VO en HO, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven. Het is een plek om samen nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, te ontwikkelen en in de onderwijspraktijk te testen. Samen verbeteren de gebruikers van het TLL hun eigen onderwijs, en inspireren ze collega’s met nieuwe ideeën.

Wat kan ik doen in het TLL?

Als docent op een middelbare school of in het hoger onderwijs kan je in het Teaching & Learning Lab aan de slag met het innoveren van jouw onderwijs. In workshops en cursussen maak je op een praktische manier kennis met de mogelijkheden. Samen met collega’s werk je aan jouw lessen, colleges en/of praktische opdrachten.

Er staan al een aantal interessante TLL-activiteiten op de planning.
Klik door naar de agenda voor VO-docenten of HO-docenten om te zien of er iets voor jou bij zit!

3D-printen
Daarnaast kan je als VO-docent bij jouw onderwijs gebruik maken van de Ultimaker 3D-printer in het lab. Het TLL is namelijk één van de zes 3Ducation HUB’s in Nederland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor didactisch onderzoekers is het Teaching & Learning Lab dé omgeving om jouw onderzoek uit te voeren. De fysieke indeling van het lab is buitengewoon flexibel en het lab is voorzien van camera’s die alle hoeken bestrijken. Daarnaast is de TLL-opnamestudio en een groot aantal onderwijstools beschikbaar, letterlijk van whiteboard tot light board en sprout-computer. Dat betekent dat er ruime en unieke mogelijkheden zijn tot vergelijkend onderzoek en didactische experimenten.

Studio
In de studio van het Teaching & Learning Lab kunnen docenten ook kennisclips opnemen. We hebben een Do It Yourself-opstelling, waarin docenten de opname helemaal zelf kunnen organiseren. Ook kunnen ze gebruik maken van de diensten van een operator, om opnames te maken met green screen of light board. Lees meer.

Heb je interesse in het gebruik van het TLL voor jouw onderzoek? Neem dan contact met ons op.

Het Teaching & Learning Lab werkt samen met verschillende innovatieve bedrijven. Zo staan in het TLL altijd de nieuwste onderwijstools, en kunnen docenten nieuwe producten in de praktijk testen.

Op dit moment werken wij met veel plezier samen met de volgende bedrijven.

Ricoh – o.a. Innovatieve beamers, smart table
HP – o.a. Sprout computer
Ultimaker – o.a. 3D-printing
Het TLL is ook één van de zes 3Ducation HUB’s in Nederland. Dit houdt in dat scholen bij hun onderwijs gebruik kunnen maken van de 3D-printer in het lab. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ook samenwerken met het UU Teaching & Learning Lab? Neem dan contact met ons op.

Ben je leerling van de U-Talent Academie? Dan krijg jij regelmatig toffe lessen in het Teaching & Learning Lab! Jouw docenten hebben bijzondere lessen bedacht, die ze in jouw lesuren in het TLL gaan uittesten. Ooit in een trapeze aan het plafond gehangen tijdens de natuurkundeles? Of een hart op een papier zien kloppen? Wat?! Ja, dat bedoelen we. Zou gaaf zijn als docenten dat voortaan ook op jouw eigen school kunnen doen, toch? Maar eerst even uittesten nog – in het TLL. Veel plezier!

En ben je student aan de lerarenopleiding van de UU? Dan mag jij ook regelmatig dit soort lessen gaan ontwerpen en geven in het TLL. Alle ruimte om je creativiteit er op los te laten!

Studenten die willen meedenken over het op innovatieve wijze verbeteren van hun eigen onderwijs zijn van harte welkom! Neem hiervoor contact op met Jasper van Winden.