Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Onderwijs-testruimtes

Onderwijs-testruimtes 3.19 en 3.22 zijn in te richten op basis van de wensen van de docent. De ruimte bepaalt niet de onderwijsvorm, maar het onderwijs bepaalt de indeling van de ruimte! Het is bijvoorbeeld mogelijk om te werken aan zit- of sta-tafels voor 6-8 personen, maar de ruimtes kunnen ook zo goed als leeg blijven.

Kleine onderwijs-testruimte (3.19)

De kleine werkgroepruimte van het Teaching & Learning Lab is geschikt voor groepen van 24 tot 30 personen. De kleine werkgroepruimte bevat zowel een aantal vaste elementen, als flexibel meubilair en apparatuur dat naar eigen behoefte ingezet kan worden.

De vaste elementen in de kleine onderwijs-testruimte zijn:

• Vijf whiteboards van 100 cm (breed) bij 150 cm (hoog)
  • Klapbanken voor ongeveer 12 personen
  • Opmerking: deze zaal is niet te verduisteren

De (flexibele) meubels voor de kleine onderwijs-testruimte zijn aan te vragen ter vervanging of aanvulling op de vaste elementen:

• Vier zit/sta-tafels voor zes personen zonder stopcontacten. Deze tafels kunnen aangevuld worden met of ingewisseld worden voor tafels met stopcontacten
  • 18 kleine lichtgewicht tafels
  • 36 stoelen

De volgende apparatuur is aan te vragen voor de kleine onderwijs-testruimte:

• Een Learning Table
  • Drie interactieve whiteboards
  • Drie short throw beamers
  • Een HP Sprout Pro computer
  • Een 3D printer

Grote onderwijs-testruimte (3.22)

De grote onderwijs-testruimte van het Teaching & Learning Lab is geschikt voor 30 tot 40 personen. De zaal is geschikt voor verschillende onderwijssettingen en vakdidactisch onderzoek.

Een les is, op verzoek, volledig op te nemen met camera’s en/of een 360 graden camera. Onderzoekers kunnen dan in overleg met de docent op afstand direct meekijken met de les.

Ook deze grote onderwijs-testruimte bevat zowel een aantal vaste elementen als flexibel meubilair dat naar eigen behoefte is in te zetten.

De vaste elementen in de grote onderwijs-testruimte zijn:

• Een whiteboard wand
  • Klapbanken voor ongeveer 24 personen
  • Buizenstelsel (grid) aan het plafond om bijvoorbeeld materialen op te hangen voor proefopstellingen (zoals de slingerproef), camera’s voor onderzoek of microfoons voor opnames
  • De zaal is volledig te verduisteren met verduisteringsgordijnen en schermen aan de gangzijde van het lokaal

De (flexibele) meubels voor de grote onderwijs-testruimte zijn aan te vragen ter vervanging of aanvulling op de vaste elementen:

• 4 zit/sta-scrumtafels met stopcontacten
  • 4 zit/sta-scrumtafels zonder stopcontacten
  • 18 kleine lichtgewicht tafels
  • 36 stoelen

De volgende apparatuur is op aanvraag beschikbaar voor de grote onderwijs-testruimte

• Een Learning Table