Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Terugblik Herfstfestival 2017

Een drukte van belang was het bij het Herfstfestival van het Teaching & Learning Lab (TLL) op vrijdagmiddag 10 november in de gangen en zalen van het Buys Ballotgebouw. Zo’n 200 docenten, studenten en leerlingen bezochten de skills labs, korte lezingen en demonstraties.

Het aanbod was groot: van de inzet van Escape rooms in het onderwijs, virtual en augmented reality tot leerlingenprojecten met 3D-fotografie.

Nikki’s vlog:
VR testen en het Herfstfestival
Jane’s vlog:
Maak je eigen kennisclip

De dag startte in stijl. Na de hommage van dansgroep Dunsje yn Style aan Mondriaan en Rietveld interviewde Lieke Dekker onderwijsvernieuwers Toine Pieters (Freudenthal Instituut), Jan Haarhuis (Educate-it) en Manon Kluijtmans (Centre for Academic Teaching).

Vervolgens liet hoogleraar Jim Slotta uit Boston zien hoe hij onderzoek doet naar nieuwe interactievormen tussen leerling, docent en technologie. Deze interactievormen konden de deelnemers zelf ervaren in een van de vele workshops en demonstraties. Toppop’s Ad Visser sloot samen met FI-onderzoeker Ralph Rousseau de dag muzikaal af.

Foto’s: Ivar Pel
Auteur: Frans van Dam, Universiteit Utrecht