Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Good practices

Doe inspiratie op voor innovatieve lessen in het Teaching & Learning Lab. Kijk voor nog meer inspiratie voor je onderwijs op Educate-it  of Teaching Academy Utrecht University.

Kennisclips Public Science Communication

In het kader van de cursus Public Science Communication van het Freudenthal Instituut hebben masterstudenten in het TLL kennisclips gemaakt.
Bekijk hier de clips

 

Wetenschapper in advies

Vorig jaar flipte Jasper van Winden (biologiedocent aan de Universiteit Utrecht) voor het eerst zijn cursus Wetenschapper in advies, maar liep toen tegen ongeschikte zalen aan. Daarom gaf hij dit jaar zijn cursus in het Teaching & Learning Lab.
Lees meer over Jasper’s ervaringen

 

Techniques of futuring

Jesse Hofman (post-doc onderzoeker en docent) heeft samen met zijn collega’s van de Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht) een nieuwe cursus Techniques of futuring ontwikkeld die deels in het Teaching & Learning Lab plaatsvindt.
Lees meer over Jesse’s ervaringen

 

Wiskundige Kennisclips

Tristan van Leeuwen, docent bij het departement Wiskunde van de Universiteit Utrecht, had eerder nog nooit een kennisclip opgenomen. Inmiddels heeft hij verschillende kennisclips opgenomen in het Teaching & Learning Lab.
Lees meer over Tristan’s ervaringen