Logo Universiteit Utrecht

Teaching & Learning Lab

Nieuws

Terugblik op inspiratiecafés

Iedere tweede donderdag van de maand vindt er een inspiratiecafé plaats in het Teaching & Learning Lab. Wat overdag een moderne onderwijsruimte is, wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een heus café met lekkere hapjes en drankjes, schemerlampen  en zelfs echte cafévloerkleden. De eerste twee cafés waren in februari en maart, en de opkomst was goed: beide keren zo’n twintig belangstellenden.

Met conversation starters zoals “Wat doe jij in jouw onderwijs om studenten eigenaar te laten zijn van hun leerproces? En wat zou je nog meer kunnen doen?” en “Welke film past het beste bij het onderwijs van de toekomst en waarom?”, kwamen de gesprekken goed op gang. De aanwezigen hebben geluisterd naar een student die vertelde over zijn ‘beste onderwijservaring ooit’ en er waren rondleidingen in het TLL.

Bij het tweede café sloot zelfs een delegatie vanuit ROC Midden Nederland aan om nader kennis te maken met het lab. Bezoekers konden toen ook een mini-lightboard testen. En voor wie vragen had, over bijvoorbeeld Xerte, was er ondersteuning vanuit Educate-it aanwezig.

Donderdag 13 april vindt het derde inspiratiecafé plaats. Nu kennisoverdracht steeds meer online plaats vindt, is het de vraag of onze onderwijsruimtes nog wel optimaal zijn ingericht voor de activerende werkvormen die hier steeds vaker plaatsvinden. Tijdens dit café spreekt een docent over zijn ervaringen met een innovatieve inrichting van een werkgroepruimte en kun je je eigen inrichtingsontwerp maken met behulp van 3D-geprinte miniatuurmeubels!